NLBE NLBE FRDEEXPORT

ProSquare tepelvoeringen

Rubberen tepelvoering met vierkante schacht.

  • Melken met ProSquare tepelvoeringen zorgt voor minder slotgatvereelting en gezondere spenen.
  • Gebruik van ProSquare tepelvoeringen in automatische melksstemen leidt tot betere slotgaten en sneller melken.LPX Ghost IMG 2657
  • BPX tepelvoering past o.a. op SAC en Boumatic melksystemen, SPX en LPX past o.a. op Lely melksystemen.

Verpakking:

ProSquare BPX, art. 50050088
ProSquare SPX, art. 50050010
ProSquare LPX, art. 50050247

 

Vierkante tepelvoeringen melken beter!!

De koeien produceren steeds meer en ook bedrijven worden groter. Dit betekent minder aandacht per koe, terwijl juist meer aandacht gewenst is. Het is daarom noodzakelijk dat in de ontwikkelingen op het gebied van melktechniek met deze zaken rekening wordt gehouden.

Het wordt steeds belangrijker dat de techniek zich aanpast aan de koe. De koe moet zich comfortabel voelen. Niet alleen in de stal maar ook tijdens het melken. Bij de afstelling van de melkmachine moet naar de koe gekeken worden. Hoe is de speenconditie en hoe is het gedrag tijdens het melken. Zijn de koeien onrustig of is de speenconditie niet optimaal, dan zal er iets aan de melkmachine moeten gebeuren ook al lijken meetrapporten aan te tonen dat alles goed is afgesteld. De koe bepaalt de afstelling van de melkmachine, niet de monteur.

De ontwikkeling van de vierkante tepelvoering is daarom een grote stap vooruit. Het verbetert de speenconditie en verkort de melktijd aanzienlijk.

Met een vierkante tepelvoering een ronde speen melken klinkt niet erg logisch. Dit vraagt om een nadere uitleg!

Zoals is te zien op de foto, is de opening van de Pro Square tepelvoering rond. In tegenstelling tot andere tepelvoeringen heeft de ProSquare tepelvoering een vierkante schacht. Tijdens het melken sluit deze tepelvoering op een andere manier om de speen dan de gangbare ronde tepelvoering. Het vierkante ontwerp zorgt er namelijk voor dat tijdens het sluiten van de tepelvoering 2 hoeken naar elkaar toe sluiten. Hierdoor ontstaan er 2 raakpunten en blijft er in het midden een opening zoals op de tekening te zien is. Daardoor is de belasting op de speenpunt aanzienlijk minder terwijl de massage door de hoeken juist veel beter is. De hoeken geven namelijk een betere massage dan de ronde tepelvoering die 1 raakpunt in het midden heeft.

De vierkante tepelvoering is een Amerikaanse uitvinding die ervoor zorgt dat de speen op een betere manier wordt gemasseerd tijdens het melken. Het gevolg is dat met name de slotgatvereelting afneemt. Deze vernieuwde melktechniek is al op zeer veel melkveebedrijven in Amerika effectief gebleken en heeft daar geleid tot een betere speenconditie en een efficiënter melkproces.

Bij het plaatsen van de ProSquare tepelvoeringen worden een aantal metingen verricht aan de melkmachine. De koe zal dan het optimale voordeel hebben van dit nieuwe produkt.

Het succes van mastitisbestrijding wordt voor een groot deel bepaald door het volgen van de juiste melkprocedures. In combinatie met de ProSquare kan er een grote stap vooruit worden gezet in het voorkomen van mastitis.

Mocht u meer willen weten over de toepasbaarheid van deze tepelvoeringen in uw melksysteem dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met de promotor of routeverkoper in uw regio.

Van den Boogaard uit Gilze: 
"Ik ben nu een kwartier eerder klaar met melken. Het celgetal is met 100.000 gezakt!"

De voordelen van ProSquare tepelvoeringen op een rijtje:

  • Tot 50% minder luchtzuigen.
  • Extra flexibiliteit.
  • De gemiddelde machinetijd per koe is afgenomen.
  • De melksnelheid is toegenomen.
  • De uiergezondheid is verbeterd.
  • De slotgatvereelting is na een aantal maanden afgenomen.

 

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular