NLBE NLBE FRDEEXPORT

Een goede kuil begint op het land!

GrowPEQ Heemskerk weegschaal mais web
GrowPEQ© Maize stimuleert de fotosynthese en de wortelvorming van de maisplant waardoor deze zich beter ontwikkelt en vitaler is. Dit resulteert in een hogere korrelopbrengst, meer zetmeel en een beter verteerbare plant. 

GrowPEQ Maize wordt toegediend op het moment dat de genetische aanleg van de kolf plaatsvindt. Het stimuleert direct de aanmaak van bladgroenkorrels waardoor de fotosynthese verbetert en er meer wortels gevormd worden. Dit zorgt voor een betere structuur van het blad en de stengel. De verteerbaarheid verbetert en de kolven bevatten meer zetmeel. Ook is de plant beter bestand tegen stressvolle omstandigheden. 

Een grootschalige veldproef*) heeft aangetoond dat door het gebruik van GrowPEQ Maize de opbrengst van zowel de kolf als van de gehele plant sterk toeneemt. Dit betekent een hogere kolfopbrengst, meer zetmeel en een beter verteerbare plant. Samengevat meer melk per ha = meer rendement.

Conclusies veldproef:

Hoger suikergehalte in het blad

Verbeterde wortelontwikkeling

Meer kolfvulling

Hogere opbrengst per ha 

Verbeterde nutrionele samenstelling.

   Onbehandelde mais   Behandeld mais 
 Droge stof (g/kg)   360   363,3
 Zetmeel  353,5  363,3
 VEM  906,3  922
 DVE  53,7  56,2

*) onderzoek uitgevoerd door studenten HAS Dronten in samenwerking met Ingenieursbureau Heemskerk B.V. en Alltech Nederland B.V., 2013)

Hoofdbeeld fotobijschrift: Kolf van een met GrowPEQ Maize behandelde plant. Mooie tot boven gevulde kolf met een duidelijke hoge kolfopbrengst. 

Fotobijschrift: duidelijk verschil in wortelontwikkeling tussen behandelde (L) en onbehandelde (R) maisplanten. Een betere wortelontwikkeling zorgt voor een vitalere plant.

GrowPEQ Heemskerk wortels mais web

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular