NLBE NLBE FRDEEXPORT

Melken dippen Heemskerk web

Met de zomer voor de deur staan bacteriën zoals E.coli en Klebsiella weer in de startblokken om flink om zich heen te slaan. Met de juiste hygiënemaatregelen blijft u deze ziekteverwekkers de baas en houdt u de koeien gezond. Ga goed voorbereid de strijd tegen deze mastitisveroorzakers aan.

Het is pas juni maar het lijkt erop dat we de eerste zomermaand al achter de rug hebben. Zomerse temperaturen en een hoge luchtvochtigheid zijn ideale omstandigheden voor bacteriën Daarnaast zet hittestress de weerstand van de koeien onder druk. Mastitis ligt op de loer.

BoxClean, bescherming tegen mastitisverwekkers

Mest, urine en melkresten in de ligboxen creëren een perfecte leefomgeving voor omgevingsbacteriën zoals E.coli, Klebsiella en Streptococcus uberis. Met goede ventilatie en dagelijks onderhoud van de ligboxen voorkomt u al veel problemen. Wilt u verzekerd zijn van de beste bescherming tegen mastisverwekkers vanuit het ligbed gebruik dan BoxClean®. Dit boxstrooimiddel is biocide geregistreerd en zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels op een effectieve manier gedood worden. Een lage dosering, op de plek waar de koe met haar uier ligt, is voldoende.

Hygiënisch werken

Rondom het melken is door hygiënisch te werken veel winst te behalen. Ook al lijkt een speen nog zo schoon, er zitten altijd bacteriën op die u niet in de melk wilt. Bacteriën die mastitis veroorzaken wilt u al helemaal niet overbrengen op een andere koe. Het gebruik van melkershandschoenen in combinatie met TeaterClean® vochtige voorbehandelingsdoekjes brengen het risico op kruisbesmetting aanzienlijk terug. Uit onderzoek*) blijkt dat melkers met handschoenen 75% minder bacteriën met zich meedragen dan melkers zonder handschoenen. Door het gebruik van handschoenen in combinatie met TeaterClean loopt dit verschil zelfs op tot 98%.

Spenendips

Dat aanval de beste verdediging is geldt zeker voor de spenendips UDDERgold® Platinum en 4XLA®. Door de unieke samenstelling van deze spenendips worden 99,99999% van de bacteriën, gisten en schimmels op de speen binnen 10 tot 20 seconden gedood. UDDERgold zorgt daarnaast voor een barrière op de speenhuid zodat tussen de melkbeurten door ziekteverwekkers niet binnen kunnen dringen.

Met de juiste maatregelen en producten helpt u uw koeien gezond de zomer door. Wilt u meer weten, informeer bij uw rundveespecialist.

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular