NLBE NLBE FRDEEXPORT
ProSquare IMG 2483 klein

Heemskerk introduceert nieuwe tepelvoering voor automatische melksystemen.

In samenwerking met IBA Inc. introduceert Ingenieursbureau Heemskerk de ProSquare LPX. Een nieuwe tepelvoering speciaal voor automatische melksystemen. Op testbedrijven in Nederland en Amerika nam door de ProSquare LPX de capaciteit van de melkrobot aanzienlijk toe.

De ProSquare LPX is een rubberen tepelvoering met een vierkante schacht. In Nederland en Amerika is deze op diverse robotbedrijven getest waarbij goede resultaten zijn behaald. De melksnelheid nam toe waardoor de boxtijd omlaag gaat en de vrije tijd van de melkrobot vervolgens weer omhoog gaat. Afhankelijk van de bezettingsgraad van de robot zullen de koeien de robot meer op gaan zoeken waardoor niet alleen het aantal weigeringen, maar ook het aantal melkingen stijgt. Dit lijkt een positieve invloed te hebben op de productie en uiergezondheid.

De ProSquare LPX is de volgende in de lijn van ProSquare tepelvoeringen ontwikkeld door IBA Inc. De ProSquare tepelvoeringen kenmerken zich door een vierkante schacht. De stevige hoeken bewegen naar elkaar toe waardoor de speen aan alle zijden intensiever gemasseerd wordt. Hierdoor worden de krachten beter verdeeld en hierdoor is een vierkante tepelvoering minder belastend voor de speenpunten. Onderzoek aan de Cornell University heeft uitgewezen dat koeien die gemolken worden met ProSquare tepelvoeringen een significant betere speenconditie hebben dan koeien die met een ronde tepelvoering gemolken worden.

 

LPX Ghost IMG 2657

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular