NLBE NLBE FRDEEXPORT

ABS: Top genetica met betrouwbaarheid

Tijdens de indexdraai van augustus deden Balisto, Silver, Nirvana en MVP wat er van een betrouwbare fokstier verwacht mag worden. Allen laten een mooie plus in melk zien en stijgen verder door in TPI.

Twee jaar na het bereiken van zijn fokstierstatus weet Balisto zijn stijgende lijn nog steeds door te trekken. De kleine 11.000 dochters van deze populaire importstier zorgen ervoor dat hij 32 ponden melk en 25 punten TPI stijgt. Met 2554 TPI blijft Balisto stabiel in de top TPI meedraaien. De persistente tweedekalfsdochters produceren een mooie melkplas met uitstekende gehalten. De uiers zijn goed aangehecht, waarbij de spenen iets wijder geplaatst zijn. Dit uierbeeld past uitstekend binnen de hedendaagse fokkerij en is geschikt op veel bedrijven.

RS7674 BalistoParadise 3y website

Balistodochter Sandy-Valley Paradise-ET EX-91

Fantastische uiers
Ook Silver laat positieve cijfers zien en stijgt 25 punten TPI wat hem op 2581 TPI brengt. Hij maakt een flinke sprong van 70 ponden melk waarmee hij uitkomt op 1161 ponden melk en behoudt hij zijn ponden vet en eiwit. De Silverdochters vallen op door een ideale mix van melktype, kracht en een licht hellend kruis. Daarbij vererft hij een fantastisch uierbeeld. Met hoge, brede en goed aangehechte uiers laten de Silverdochters een uitstekende indruk achter. In veel keuringsringen gooien ze hoge ogen.

 Southland Holsteins Silvy Diena graas web

Silverdochter Southland Silvy Diena

Solide dochters
Nirvana debuteerde afgelopen december op de fokstierenkaart en heeft sindsdien zijn rapportcijfers telkens verbeterd. Met 1934 ponden melk, 138 ponden vet en eiwit en een foutloze onderbalk tekent Nirvana voor solide dochters met een winstgevende en een probleemloze productie. De degelijke vaarzen produceren veel en gemakkelijk. Ook in zijn exterieurcijfers laat de pinkenstier een mooie stijging zien. De Nirvanadochters tonen veel balans in het frame en beschikken over een vast aangehecht vooruier en een breed en hoog achteruier. Zijn goed bevruchtend vermogen maakt het plaatje compleet.

De Rith Nova Emblem 8 web

Nirvanadochter De Rith Nova Emblem 8

Functionele koeien
Een stier waar we in het veld veel positieve verhalen over horen is MVP. Het was dan ook niet verassend dat hij een mooie stijging liet zien. De pinkenstier uit de bekende Shaunafamilie stijgt met 41 punten TPI naar 2468 TPI. Door een verdubbeling in melk, met nagenoeg dezelfde gehalten, stijgt MVP maar liefst 44 punten NVI. Deze super allrounder vererft functionele koeien met een solide productie. Niet extreem in melk, maar door hoge gehalten gecombineerd met een sterk exterieur worden de MVP-dochters in de melkstal goed gewaardeerd.

Sterke punten Balisto, Silver, Nirvana, MVP

  • Betrouwbaarheid 99%
  • Top 100 TPI
  • > 100 ponden vet + eiwit
  • Goede bevruchters

Binnenkort verschijnt onze nieuwe stierenkaart. Wilt u deze ontvangen, laat het ons weten.

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular