NLBE NLBE FRDEEXPORT

Balisto klimt gestaag verder

Balisto zet zich deze indexdraai opnieuw in the picture. De pinkenstier overtreft zichzelf voor de derde keer op rij door een persoonlijk record te breken op zowel TPI als NVI. Met een stijging van maar liefst 48 punten NVI en 37 punten Inet is Balisto de nieuwe nummer 2 van Nederland.

Holbra Malon 3 Balisto web

Balistodochter Holbra Malon 3

Op basis van Amerikaanse cijfers laat Balisto een verbetering in exterieur zien van 0,10. Hij dankt deze stijging vooral door een verbetering van zijn benen. Verder zien we vooruitgang op dochtervruchtbaarheid en een kleine stijging in de productie van melk en eiwit. Dit laatste zien we ook terug in zijn NVI cijfers. Balisto stijgt bijna 100 liter melk en 0,02 eiwit wat hem brengt op 788 liter en + 0.32 eiwit. Daarnaast zien we een toename van ruim 170 dagen levensduur waarmee hij uitkomt op 820 dagen. Als één van de weinige hoge Bookemzonen laat Balisto een positieve melksnelheid zien.

Commander nr. 1 in Canada
Een andere ABS-stier die zichzelf goed in de kijker heeft gezet is Lacrest Commander. Deze Mogulzoon is de nieuwe leider van de Canadese index en heeft in Amerika een mooie 16e plaats bemachtigd. In exterieur boekt Commander de meeste winst op uier en benen waardoor hij 0,20 in exterieur stijgt. Tel daarbij een toename van 200 ponden melk op en een stijging van bijna 100 punten TPI is een feit.

De Kaolder Elien zijaanzicht web

Commanderdochter De Kaolder Elien

Unieke prestatie Josuper
Extreem veel melk en een dikke plus voor dochtervruchtbaarheid dat typeert Josuper. Een unieke pinkenstier die zich op diverse fronten heeft verbeterd. De Supersirezoon laat een stijging in melk zien en komt hiermee uit op 3209 pond melk, goed voor een 5e plaats op de TPI-lijst en een 2e plaats op basis van NM$. Zijn dochtervruchtbaarheid heeft hij bijna verdubbeld naar 1,3 DPR. Een buitengewone prestatie voor deze extreme melkstier die ook nog eens een verbetering in het uier laat zien.  

Nirvana volwaardig fokstier
Met nog meer dochters in zijn fokwaarde heeft Nirvana zijn positie als volwaardig fokstier bevestigd. De Mogulzoon stijgt 200 ponden en komt uit op 1760 ponden melk waardoor hij direct een forse sprong in TPI maakt. Met een ongekend mooie onderbalk en vooral enorm veel balans in het frame, is Nirvana een stier die breed ingezet kan worden.

 

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular