NLBE NLBE FRDEEXPORT

ABS lanceert SEXCEL™


Sexcel ABS Heemskerk

SEXCEL is de nieuwe technologie om stierensperma te seksen. Deze revolutionaire technologie is ontwikkeld door ABS Genus. Vandaag, 1 september 2017, wordt de SEXCEL technologie wereldwijd gelanceerd. SEXCEL wordt in Nederland, België en Duitsland door Heemskerk op de markt gebracht. 

Technologie van de 21e eeuw
SEXCEL maakt gebruik van een nieuwe spermavriendelijke techniek. Mannelijke cellen worden geïdentificeerd en inactief gemaakt met behulp van een lasertechniek. De vrouwelijke cellen blijven ongemoeid. 

Verschil met gangbare techniek
Ten opzichte van de gebruikelijke techniek van seksen van sperma zijn er twee belangrijke verschillen die de spermakwaliteit ten goede komen. Bij de gangbare spermasorteringsmethode wordt het sperma aan elektromagnetische velden blootgesteld. Daarnaast worden de mannelijke en vrouwelijke cellen onder hoge druk van elkaar gescheiden waardoor de kans op beschadiging toeneemt.

Verbetering bevruchtingsresultaten
De SEXCEL technologie maakt geen gebruik van elektromagnetische velden. De mannelijke geïnactiveerde cellen blijven in het rietje aanwezig waardoor het risico op verlies van spermakwaliteit minder is. ABS Genus heeft SEXCEL wereldwijd uitvoerig getest. Uit een database van 37 miljoen dieren blijkt dat deze nieuwe techniek een verbetering geeft van 10% Conception Rate ten opzichte van het huidige gesekste product. 

Meer keuze, snellere vooruitgang
SEXCEL stelt ABS in staat om flexibeler keuzes te maken welke stieren in de nieuwe gesekste vorm beschikbaar komen. Hierdoor kan de beste genetica zowel conventioneel als SEXCEL beschikbaar komen. Veehouders profiteren met SEXCEL van een groter aanbod topgenetica waarmee ze grote sprongen kunnen maken in de genetische vooruitgang van de veestapel.

Sexcel logo ABS Heemskerk

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular