Balisto overtreft zichzelf

Balisto Heemskerk ABS

Dit jaar heeft Balisto veel indruk gemaakt in Nederland. Er is bij Heemskerk veel aandacht geweest voor de stier vanwege de zeer positieve geluiden over zijn melkgevende dochters. In een vroeg stadium is besloten een dochtergroep van hem te tonen op de NRM 2017. Deze groep vaarzen maakte veel indruk door robuuste frames met veel breedte in voorhand en kruispartij. Daarnaast beschikten deze vaarzen over duurzame uiers en soepel beenwerk met een gewenste kromming. Hiermee was de dochtergroep een mooie afspiegeling van zijn fokwaarde.

De Balistodochters zijn gemaakt voor Nederlandse omstandigheden met: ligboxenstallen, veel koeien per arbeidskracht, een uitbetalingssysteem obv kg Vet en Eiwit en de wens naar een duurzamere veestapel.

Tijdens de indexdraai van augustus 2017 verbaast Balisto vriend en vijand door wederom door te stijgen met nog meer dochters. Op basis van de nieuwe TPI berekening heeft Balisto nu, wederom de hoogste TPI fokwaarde (2498) die hij ooit heeft gehad. Met een verdubbeling van zijn dochteraantallen in Nederland, voegt hij deze indexdraai 24 punten NVI toe aan zijn totaal. Dit komt onder andere door een sterke verbetering in gehalten en lichte verbetering in levensduur, benen en melk. Zijn sterke punten worden wederom verstevigd waardoor hij op deze onderdelen naar grote hoogte stijgt.

Gehalten zijn het handelsmerk van deze pinkenstier. Zo scoort hij op basis van ruim 330 Nederlandse dochters, niet alleen voor het eiwit percentage (+0,30%) extreem hoog, maar door zijn mooie melkplas van bijna 700 kgM ook voor kilogrammen eiwit (53 kg). In Amerika is Balisto voor eiwit percentage (+0,13%) de hoogste stier in de officiële top 100. Daarnaast heeft hij ook het zeer actuele Bèta-Caseïne A2/A2 en Kappa-Caseïne BB.

Anne15 Balisto Heemskerk ABS Dynamic Glocky Heemskerk ABS