NLBE NLBE FRDEEXPORT

Woolover kalverdek

Wollen kalverdekjes voor behoudt van natuurlijke lichaamswarmte.50050052 web

 • Gemaakt van versterkt wolvilt dat zorgt voor een natuurlijke ventilatie en zo zorgt voor een snelle droging.
 • Behoudt van lichaamswarmte, zelfs onder extreme weersomstandigheden zoals regen, kou en wind.
 • Verhoging van de dagelijkse gemiddelde groei doordat de energie volledig beschikbaar is voor de ontwikkeling van het kalf. Dit zorgt tevens voor een betere diergezondheid.

Verpakking:

Woolover kalverdek S, art. 50050052
Woolover kalverdek M, art. 50050053
Woolover klaverdek L, art. 50050054 

Zijn uw waardevolle kalveren beschermd in nat, koud en winderig weer?

Woolover
Woolover kalverdekjes genereren en behouden de natuurlijke lichaamswarmte van het kalf. Zelfs onder extreme omstandigheden zoals bij regen, koud en winderig weer. Wooloverdekjes zijn gemaakt van een innoverende wolsamenstelling en zodanig ontworpen dat de maximale natuurlijke lichaamswarmte behouden blijft.
Wooloverdekjes hebben bewezen de groei-ontwikkeling te bevorderen. Het versterkte wolvilt van de Wooloverdekjes ventileert op natuurlijke wijze om een snelle droging van zowel de Wooloverdekjes, als het kalf te waarborgen.

Wooloverdekjes zijn uitermate geschikt in combinatie met kalverhutten en of open en gesloten stalruimtes onder koude omstandigheden.

Verbeterde groei
Kalveren die Wooloverdekjes dragen, laten een superieure groei zien. De beschikbare energie is volledig beschikbaar voor een gezonde ontwikkeling van het kalf.

Bewezen resultaten
De universiteit van North Dakota (NDSU) heeft tijdens onderzoeken in de winter van '97-'98 een significante groeitoename geconstateerd bij opfok-kalveren. Kalveren voorzien van Wooloverdekjes groeien in 65 dagen gemiddeld bijna 7 kg meer ten opzichte van kalveren in de controle- groep zonder Wooloverdekjes. Na 118 dagen was de gemiddelde ontwikkeling zelfs 17.1 kg hoger!
De groeitoename voor zowel de melkvee- als vleeskalveren is in beide groepen significant hoger dan de ontwikkeling van de kalveren in de controlegroep. Concluderend kan men zeggen, dat het gebruik van Wooloverdekjes in grote mate ten goede komt aan de ontwikkeling van jonge kalveren. De beschikbare energie is volledig beschikbaar voor de ontwikkeling van het kalf.

Conclusies NDSU onderzoek:
Wooloverdekjes verhogen de dagelijkse gemiddelde groei van jonge kalveren, ongeacht de ernst van de winter.
Tijdens koude omstandigheden zorgen de Wooloverdekjes voor een versnelde groeiontwikkeling bij pasgeboren- en jonge kalveren.
De gemiddelde dagelijkse groei is het hoogst bij pasgeboren kalveren.
Kalveren die Wooloverdekjes dragen, hebben ook op latere leeftijd een voordeel van de betere groeiontwikkeling ten opzichte van kalveren zonder Wooloverdekjes.

Betere kalf gezondheid Hogere weerstand tegen ziektes door de betere lichaamswarmte benutting. Een constante lichaams-temperatuur voorkomt diarree.

Efficiëntie
De kwaliteit van de Wooloverdekjes betekent een lange levensduur. Afhankelijk van inzet, gebruik en onderhoud kunnen in de meeste gevallen de Wooloverdekjes tot voor 4 kalveren gebruikt worden. Telkens voor een periode van ongeveer 3 à 4 weken per kalf. De kosten voor een gezonde start zijn uiterst gering.

Gebruiksvriendelijk
De Wooloverdekjes zijn zeer gebruiksvriendelijk. Speciaal ontworpen om in slechts enkele ogenblikken het Wooloverdekje bij het kalf aan te trekken. Trek het Wooloverdekje over het hoofd van het kalf, steek de voorpoten door de gaten en de achterpoten door de bandjes. Bevestig vervolgens de strips met klitband.

Samenvatting:

 • Redt Kalveren.
 • Houdt de natuurlijke lichaamswarmte vast.
 • Helpt zieke kalveren sneller herstellen.
 • Behulpzaam bij het voorkomen van diarree.
 • Verbetert de gemiddelde dagelijkse groei.
 • Effectief onder natte, winderige en koude omstandigheden (onder 10° Celcius). Ook in stallen en kalverhutten.
 • Minder uitval onder jongvee en dus betere selectie voor uw veestapel.
 • Droogt snel door het natuurlijk ademende materiaal.
 • Gebruiksvriendelijk. In enkele ogenblikken aan te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NederlandheemskerkBelgieNLBelgieFRnonehoverDuitslandexportregular